Bakır Tencere Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bakır tencere, mutfak ekipmanlarımız içerisinde yer almakta olan, geleneksel görüntüsüyle mutfağımıza otantik hava ve lezzet katan, en önemli unsurlarımız arasındadır. Efemir bakır madeniyle üretilmiş mutfak ekipmanları satıcısı olarak, bakır madeninin kullanımı konusunda müşterilerimizi bilinçlendirmeyi de görev biliyoruz. Mutfak eşyaları deyip geçmeyiniz. Unutmayınız ki madenler, vücudumuzda yanlış kullanım sonucunda, gözle görülmeyen ancak bir süre sonrasında vücudun tepkime vermesiyle oluşan zararlara sebebiye verebilmektedir. Böyle bir gerçeği göz önünde bulundurmuş olduğumuzda, bakır tencerelerimizin de kullanımına dikkat etmeliyiz. Nitekim günümüzdeki diğer mutfak eşyalarının hammadesi olan çelik ve alüminyuma baktığımızda, uzmanların da araştırmalarına göre, vücudumuz bu hammadelere hiç de sağlıklı tepkiler vermemektedirler.
Bakır madeninin kullanımı konusunda dikkatli, bilinçli olmalıyız. Aksi takdirde, yemeklerimizde antioksidan özellik verebilecek kadar doğal ve insan sağlığına yararlı olabilecek bakır tepsi gibi ekipmanlarımız, beklentilerimizin tam aksine sebep olabilirler. Kalaylanmış, bakımı yapılan, kararmamış olan temizliğine dikkat edilen bakır madeninin pişirmede ya da sunumlarda kullanılması, hem estetik açıdan hem de sağlık açısından çok daha yararlıdır, güzeldir.
Doğal beslenme basamakları içerisinde, özellikle de pişirme ve sunum noktasında sağlıklı olduğundan söz edebileceğimiz Efemir bakır ikramlıklar gibi mutfak eşyalarımızla ilgilenmeyi ihmal etmemeliyiz. Aksi takdirde bakımı yapılmayan tencere ve diğer mutfak ekipmanlarımızda cıva maddesinin ortaya çıkmasına engel olamayız. Ve cıva maddesinin vücudumuz için ne kadar tehlikeli olabileceğini de tahmin ediyor olmalısınız.
Yorum Yok